Știrea zilei

ANSA a identificat cauza intoxicației celor 36 de elevi de la gimnaziul din Comrat

 Intoxicarea elevilor de la Gimnaziul din satul Cioc-Maidan, UTA Gagauz-Yeri a fost cauzată de o infecţie cu stafilococ. Deocamdată, încă nu este clar de unde a apărut aceasta în blocul alimentar al instituţiei, însă autorităţile autonomiei susţin că până la finele săptămânii curente vor afla acest lucru, transmite moldpres cu referire la presa regională.

Potrivit Svetlanei Duleva, şeful Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială în cadrul executivului de la Comrat, „în prezent, sănătatea copiilor este în afara oricărui pericol, iar structurile de profil au tras învăţămintele necesare din situaţia creată”.

Responsabilul a precizat că pentru moment rămân spitalizaţi 26 de copii. Acest fapt este cauzat de necesitatea de a repeta unele analize, însă în fond elevii sunt gata de externare.

„Mai trebuie să repetăm unele analize ca să fim siguri că discipolii gimnaziului sunt absolut sănătoşi. Dacă rezultatele investigaţiilor vor fi bune, miercuri toţi copiii vor fi externaţi. Important e că toţi se simt bine, însă pentru noi toţi acest caz este o lecţie. Ca urmare, am întreprins mai multe acţiuni de informare şi prevenţie în colectivele pedagogice şi în cantinele şcolăreşti, am avut mai multe întruniri comune cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, personalul medical şi bucătarii din instituţiile de învăţământ. Am tras învăţămintele necesare”, a explicat Svetlana Duleva, citată de gagauzinfo.md.

Pe 3 martie, 36 de elevi ai Gimnaziului din satul Cioc-Maidan au fost internați în Spitalul raional Comrat cu intoxicație alimentară. Pe acest caz, în autonomia găgăuză a fost deschisă o anchetă epidemiologică, iar pe durata anchetei, activitatea blocului alimentar din această instituţie a fost suspendată, conform unei decizii ANSA.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …