Știrea zilei

ANRE îi cere Platformei DA să nu o implice în campanie electorală

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) îi cere Platformei DA să nu o implice în campanie electorală. Asta după ce partidul lui Năstase a solicitat Procuraturii Generale investigarea penală a circumstanțelor în care au fost adoptate deciziile contestate de majorare a tarifelor la lumină, scrie realitatea.md.

„Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) declară că toate deciziile ANRE sunt adoptate în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. ANRE își exercită atribuțiile în mod independent, cu respectarea principiilor de obiectivitate, imparțialitate, transparență și nediscriminare”, se arată în comunicatul de presă al ANRE.

Platforma DA este de părere că nu a fost asigurată în mod suficient și eficient, la nivelul stabilit de lege, transparența în procesul decizional, dezbaterile având un caracter formal „fiind doar bifate conform unui scenariu premeditat”. Politicienii au declarat că Agenția „a acționat în context politic, favorizând un partid ce o controlează încă – Partidul Democrat”.

În acest context, reprezentanții ANRE au afirmat că toate persoanele interesate, inclusiv experții în domeniu și societatea civilă, au avut posibilitatea să se expună asupra calculelor prețurilor și tarifelor reglementate la energia electrică.

„ANRE anunță consumatorii finali de energie electrică, dar și actorii politici, că instituția nu face partizanat politic și, de asemenea, nu îndeplinește indicațiile vreunui partid politic. Având în vedere că societatea se află în perioada premergătoare alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019, ANRE solicită insistent actorilor politici să nu implice instituția în campania electorală și să evite prezentarea tendențioasă sau distorsionată a subiectelor legate de prețuri și tarife la energia electrică”, a mai declarat ANRE.

Anterior, după discuțiile aprinse în societate cu privire la noile tarife la energia electrică, ANRE a venit cu o notă informativă prin care a explicat mecanismul de formare a prețurilor și factorii care au condus la asta.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un proiect realizat cu succes: Iluminare stradală modernă instalată în satul Cairaclia, raionul Taraclia, cu aportul Partidului ȘOR | VIDEO

S-au aprins luminile stradale și în satul Cairaclia, din raionul Taraclia. Proiectul de iluminare public, …