Știrea zilei

Anonim: Morari ar fi milioanar și proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene | VIDEO

Mai multe instituții mass-media au primit ieri, pe adresele de e-mail, materiale compromițătoare despre șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit autorului, care preferă să rămân anonim, Morari ar fi milioanar și proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene. Șeful Procuraturii Anticorupție neagă toate acuzațiile.

Autorul aninim afirmă că șeful Procuraturii Anticorupție deține, prin intermediul fratelui său Oleg Morari, o afacere cu trei stații eoliene în nordul țării, satul Țaul, raionul Dondușeni, care este localitatea de baștină a celor doi. Cea de-a patra turbină eoliană este în proces de construcție. Potrivit autorului, compania prin care sunt administrate eolienele ar fi încercat să evite declararea la vamă a 900 mii de euro, pe care urma să-i plătească producătorului german pentru achiziționarea a trei stații de acest tip. Astfel, vameșii care s-au opus ilegalității în acest caz, ar fi fost ulterior reținuți de către Procuratura Anticorupție, condusă de Viorel Morari, în baza unor dosare intentate în regim de urgență. În scrisoare se mai menționează că tot la intrarea în satul de baștină, familia Morari deține și o stație PECO. Acum doi ani, o rețea de benzinării ar fi dorit să construiască, în apropierea stației PECO a familiei Morari, o altă stație de alimentare cu petrol.

„Astfel, Viorel Morari, folosindu-se de comunicarea sistematică cu Plahotniuc și manipulând informațiile în modul în care îi convenea, s-a ajuns la situația că co-proprietarii acestei rețele de informațiile în modul în care îi convenea, s-a ajuns la situația că co-proprietarii acestei rețele de benzinării s-au trezit cu dosar penal și unul dintre ei a stat în arest 12 luni pentru „spălare de bani””, se arată în scrisoarea anonimă.

Autorul mai afirmă, că Morari ar deține în conturi offshore peste 1,6 milioane de euro. Contactat de noi, Viorel Morari neagă acuzațiile.

VIOREL MORARI, procuror-șef al Procuraturii Anticorupție: Nu prea am ce comenta și la mine este sentimentul deja-vu. Aceleași acuzații le-am primit și în aprilie 2019 și au avut ca scop denigrarea imaginii, intimidarea și, ca efect, plecarea din funcție. – Bănuiți de la cine vin aceste scrisori? – Aș spune mai mult, eu chiar cunosc, dar nu vreau să fac careva declarații, la moment, deoarece este vorba, totuși, de o scrisoare anonimă.

Amintim că, la 17 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul de restabilire a lui Viorel Morari în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, după ce la sfârșitul lui aprilie acesta își anunțase demisia. Astfel, Viorel Morari a revinit la conducerea instituției, după ce s-a aflat în această funcție timp de 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O echipă de cercetători din China a dezvoltat deja un vaccin pentru virusul ucigaș | VIDEO

O rază de speranță pentru combaterea coronavirusului vine tot din China. O echipă de cercetători …