Știrea zilei

ANI a inițiat verificările privid averea și sursele de venit ale lui Igor Dodon | VIDEO

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii deținute de președintele Igor Dodon. Reprezentanții ANI au declarat pentru postul nostru de televiziune că verificarea va dura ceva timp, iar rezultatele vor fi făcute publice pe pagina oficială a autorității.

Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate susțin că un control al averilor deținute de familia președintelui Igor Dodon a fost inițiat în urma sesizărilor depuse. Doar că investigația ar putea fi una de durată, din motiv că inspectorii de integritate urmează să solicite și să analizeze un șir de informații de la diferite instituții, inclusiv cele bancare și financiare. Instituția a decis să verifice averile lui Igor Dodon la solicitarea vicepreședintelui PPDA Alexandru Slusari.

Politicianul a întocmit cererea în baza investigațiilor jurnalistice care au scos la iveală vacanțele de lux ale cuplului prezidenția, dar și despre alte cheltuieli care ar fi în disonanță cu veniturile obținute de președinte. Anterior, cu o solicitare similară în adresa Procuraturii Generale a venit și liderul PPDA, Andrei Năstase, care însă a fost redirecționată spre ANI.

ION NICOLAEV, superior de integritate: Noi, conform metodologiei, avem un termen stabilit, dar acest termen, în funcție de necesitate, poate fi prelungit, pentru că acest control al averii și intereselor personale presupune un volum mare de muncă.

Amintim că șeful statului Igor Dodon, conturile căruia, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în această perioadă doar în zone exotice. Publicația Ziarul de Gardă a intrat în posesia mai multor informații și fotografii din cele 20 de vacanțe de lux ale familiei Dodon, din ultimul deceniu, printre care cea din Maldive, Dubai sau Seychelles.

Președintele a refuzat să vorbească despre cât l-a costat odihna de lux și de unde a luat bani menționând că aceste cheltuieli niciodată nu au depășit veniturile sale. Acest lucru însă, a stârnit nedumerire, dar și indignare în societate, în condițiile în care unii moldoveni nu-și permit nici măcar să viseze la astfel de vacanțe.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască …