Știrea zilei

Andrian Candu, după ședința PDM: Vor fi alegeri anticipate

Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, susține că vor fi alegeri parlamentare anticipate, în contextul anunțurilor făcute.

Potrivit lui, „spre regret trei luni de zile nu s-a reușit să se găsească soluție pentru formarea Guvernului și asigurarea astfel a unei stabilități și a unei maturități pentru a guverna Republica Moldova”.

Declarațiile au fost făcute vineri seara, 7 iunie, în cadrul unui briefing de presă, susținut după ședința Consiliului Politic Național al PDM, transmite IPN.

Fostul președinte al Parlamentului a anunțat că PDM va căuta soluții, astfel încât cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate să fie suportate de către partidele parlamentare.

Potrivit lui Andrian Candu, nu este corect ca cetățenii moldovenii să suporte din cauza iresponsabilității politicienilor, care în cele trei luni de la validarea alegerilor nu au găsit soluții pentru formarea unei majorități parlamentare.

Andrian Candu a amintit că, imediat după alegeri, PDM a chemat Blocul ACUM la discuții în vederea stabilirii unui parteneriat de guvernare, invitație care a fost respinsă.

Vicepreședintele PDM a mai declarat că „democrații nu au pus în discuție niciodată funcțiile, însă cu regret, discuțiile purtate în ultima perioadă de către socialiști și deputații Blocului ACUM s-au axat doar pe funcții”.

Însă, spune democratul, nu a văzut să se discute despre nevoile cetățenilor. Potrivit lui, de la validarea alegerilor, partidele politice au făcut spectacol, au pus interesele proprii și de partid mai presus.

La rândul său, prim-vicepreședintele PDM, premierul Pavel Filip, a dat asigurări că organizarea alegerilor nu vor afecta cetățenii Republicii Moldova. Potrivit lui, Guvernul își va continua activitatea, pensiile și salariile vor fi achitate la timp. Totodată, toate proiectele începute vor continua.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Susținătorii Partidului ȘOR au protestat împotriva deciziei consilierilor municipali ai PSRM, care poate provoca daune de milioane de lei la bugetul capitalei | VIDEO

Alesul local din partea Partidului ȘOR, Valeri Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu …