Știrea zilei

Andrei Năstase cere începerea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc, pentru acte de corupție și îmbogățire ilicită

Andrei Năstase, a depus o sesizare la Procuratura Generală, în care cere începerea urmării penale împotriva fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a deputaților, membrilor guvernului, dar și în privința judecătorilor, pentru acte de corupție sau îmbogățire ilicită. Procuratura Generală a respins însă solicitarea ministrului de interne.

În cererea adresată procuraturii, Andrei Năstase indică un singur nume, cel al fostului lider al democraților Vlad Plahotniuc. În rest, el cere cercetarea penală a unor deputați, ai membrilor din fosta și actuala guvernare, dar și a unor judecători care s-ar fi îmbogățit ilicit sau ar fi implicați în acte de corupție, dar fără a indica numele acestora. Procuratura Generală spune că a respins solicitarea ministrului de interne.

Totodată, deputatul democrat Vladimir Cebotari a declarat pentru postul nostru de televiziune că, atât el, cât și colegii săi, nu au ce ascunde și că și-au declarat averile și veniturile așa cum prevede legea.

”Aș avea o întrebare retorică, adresată și domnului Năstase, dacă poate să demonstreze proveniența a celor 200 de mii de euro, pe care i-a tot transferat prin Moldova, fără să indice sursele de proveniență și poate dumnealui nu uită să indice în sesizare și numele propriu. Astfel, procuratura să ne spună și nouă dacă dumnealui a spălat bani sau a făcut alte activități.”, a declarat deputatul democrat Vladimir Cebotari.

Andrei Năstase nu a răspus la telefon pentru a-i da o replică deputatului democrat. În ultima sa declarație de avere, fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, a indicat venituri de peste patru milioane de lei, o avere imobiliară de un milion de lei și două garaje. El mai are în proprietate patru mașini de marca „Mercedes”.

Deține echipament sportiv, tehnică video, seturi de mobilă și un pian în valoare de peste jumătate de milion de euro și conturi bancare cu peste 300 de mii de dolari. Vlad Plahotniuc a părăsit Moldova odată cu renunțarea democraților la guvernare. Acesta și-a depus și mandatul de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputatul Ștefan Gațcan a fost găsit la Iași | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …