Știrea zilei

Andrei Năstase a încălcat Codul electoral. Este obligat să lichideze stocul de pliante electorale | VIDEO

Magistrații Judecătoriei Chișinău au constatat că Andrei Năstase, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea blocului ACUM, a încălcat Codul electoral. În acest sens, Năstase este obligat să lichideze stocul de pliante electorale pe care a fost imprimată imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și imaginea primăriei Chișinău. Andrei Năstase nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Decizia magistraților vine după ce Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar din partea USB a contestat în instanța de judecată folosirea personalității lui Ștefan cel Mare în pliantele electorale ale lui Andrei Năstase. În rezultat, Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză președintelui Uniunii Salvați Basarabia, obligându-l pe Andrei Năstase să lichideze stocul de pliante imprimate, dar și să șteargă de pe Facebook imaginea cu pliantul.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, prin utilizarea acestor imagini protejate de lege, Năstase ar fi încercat să-și facă campanie electorală.

Alegerile locale generale vor avea loc în data de 20 octombrie. În cursă participă 19 candidați. Atât Munteanu, cât și Năstase, candidează pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …