Știrea zilei

ANDI CRISTEA: UN SCRUTIN ANTICIPAT ESTE SOLUȚIA IDEALĂ | VIDEO

Fostul președinte al delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea, consideră că revenirea la urne ar fi soluția cea mai bună pentru actuala criză de la Chișinău.

Acesta a afirmat că atunci când deciziile Curții Constituționale nu sunt respectate, noțiunea de stat de drept nu poate fi nicidecum aplicată.

Potrivit lui Andi Cristea, miza este controlul politic și strategic al R. Moldova și încercarea Moscovei ca după vreo 10 ani de stat pe tușă să recapete inițiativa strategică și, ulterior, controlul a ceea ce se întâmplă în R. Moldova. Eurodeputatul a declarat că România ar trebui să fie în continuare principalul partener strategic al RM, întrucât statele au legături istorice, iar România un angajament de a aduce R. Moldova mai aproape de Europa.


Vorbind despre federalizarea R. Moldova, Cristea spune că aceasta ar reprezenta un pretext pentru ca acest proiect să fie implementat și în Ucraina. Iar preocupările și îngrijorările Kievului și oficialilor ucraineni sunt întemeiate.

În cele din urmă, Andi Cristea a recomandat ca nici Estul și nici Vestul să nu se amestece în jocul de la Chișinău, că politicienii trebuie ei singuri să ajungă la masa dialogului și cea mai bună soluție ar fi întoarcerea la popor.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Briefing susținut de vicepreședintele Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber și Serghei Labliuc, candidatul la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc | LIVE