Știrea zilei

Anatolie Prohniţchi: „Concursurile pentru funcția de director al Agenției Moldsilva de fiecare dată sunt mimate” | VIDEO

„Concursurile pentru funcția de director al Agenției Moldsilva de fiecare dată sunt mimate”.

Declarația a fost făcută de reprezentanții Partidului Verde Ecologist într-o conferință de presă. Potrivit lor, „pădurile din Republica Moldova sunt furate fără milă, din cauza unui management defectuos al domeniului silviculturii, iar în ultimii 15-20 de ani pădurile  moldovenești sunt percepute ca o sursă de îmbogățire”.

Liderul Partidului Verde Ecologist,  Anatolie Prohniţchi, spune că  de fiecare dată  rezultatele concursurilor pentru funcția de director al Agenției Moldsilvasunt sunt cunoscute cu  anticipare.

ANATOLIE PROHNIȚCHI președintele Partidului Verde Ecologist: „Noi suntem mult mai mult ca convinși că învingător va fi o persoană membru de  partid sau o  afiliată politic.”

Potrivit lui Prohniţchi, pe seama defrișării pădurilor și vinderii lemnului se îmbogățesc partidele politice care se află la guvernare și care își pun reprezentanții lor în fruntea Agenției  Moldsilva.

ANATOLIE PROHNIȚCHI președintele Partidului Verde Ecologist: „Pădurile din Republica Moldova se jefuiesc fără milă. Care este problema  principală? Lipsa managementului în domeniul silviculturii.”

În context, reprezentanți formațiunii spun că Republica Moldova este o țară cu aspirații de integrare în UE, dar codașă la multe capitole.

VITALIE MARINUȚA secretar Partidul Verde Ecologist: „Suntem cea mai săracă din Europa, avem cea mai proastă economie. Și aici se mai poate de adăugat încă un capitol: noi suntem țara cu cea mai mică  suprafață împădurită.”

VALERIU GARABA, membrul Partidul Verde Ecologist: „Strămoșii noștri ne-au lăsat un mediu curat și sănătos, noi ce transmitem urmașilor  noștri?”

De menționat că Chișinăul a fost cândva considerat cel mai verde oraș din spațiul ex-sovietic, iar în ultimii 25 de ani a rămas fără aproape două mii de hectare de spații verzi. Potrivit datelor statistice, suprafața fondului forestier al țării este de 423 de mii de hectare, 376 de mii de  hectare dintre care sunt păduri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Inundații la Vadul lui Vodă: E în pericol stația care alimentează Chișinăul cu apă

Nivelul râului Nistru a crescut considerabil în zona de agrement de la Vadul lui Vodă, …