Știrea zilei

Anatol Șalaru se retrage de la șefia PUN. I-a propus lui Octavian Țîcu să preia partidul

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, i-a propus candidatului formațiunii la șefia capitalei, Octavian Țîcu, să preia conducerea formațiunii. De partea cealaltă, Țîcu s-a ferit să ofere un răspuns tranșant, menționând că, dacă va decide să facă parte dintr-un partid, atunci PUN va fi prima sa opțiune.

„După turul II al alegerilor, intenționăm să organizăm Congresul PUN. I-am propus lui Octavian Țîcu să candideze la funcția de președinte al formațiunii. Această funcție urma să-i revină președintelui Traian Băsescu, dar știți bine că binomul Dodon-Plahotniuc i-a luat cetățenia R. Moldova”, a spus astăzi Șalaru, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Octavian Țîcu nu a dat un răspuns tranșant în privința unei asemenea perspective. „Sunt convins că a fost cea mai corectă alegere făcută de mine să candidez la funcția de primar din partea PUN. Nu pot să vă dau acum un răspuns, dar sunt entuziasmat de această echipă și de miile de mesaje care au venit pentru coagularea acestui pol unionist. Au fost propuneri să formez un nou partid, dar la câte avem acum… Totuși, dacă voi decide, atunci PUN va fi prima opțiune a mea”, a dat asigurări Țîcu.

Acesta a mai adăugat că PUN îl va sprijini în turul II pe Andrei Năstase, doar dacă acesta se va angaja public că nu va intra în cârdășie cu PSRM la nivelul capitalei: „Sigur că nu am încredere în cuvântul dat de Andrei Năstase, dar dacă va face alianță cu PSRM, atunci va fi taxat de alegători”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Octavian Țîcu s-a referit și la declarațiile lui Dorin Chirtoacă, care vrea organizarea unui Congres al Unioniștilor. Acesta a precizat că o colaborare dintre PUN și PL va fi posibilă doar după ce Dorin Chirtoacă își va rezolva problemele cu justiția.

„Doar atunci vom putea negocia principiile de formare a unui bloc unionist. Celorlalți lideri de partid pot să le spun că politica nu este un loc pentru mediocrități”, a conchis Țîcu.

ziarulnational.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …