Știrea zilei

Analiști politici: Igor Dodon trebuie adus în fața justiției | VIDEO

Procuratura Generală este obligată să intenteze dosar penal pe numele lui Igor Dodon. Declarația a fost făcută de către analiștii politici Roman Mihăeș și Victor Gurău într-un interviu acordat postului nostru de televiziune. Asta, după ce în spațiul public ar fi apărut mai multe înregistrări video în care șeful statului spune că primeşte lunar până la un milion de dolari de la ruşi.

Potrivit analiștilor, în acest fel Igor Dodon a încălcat toate prevederile Constituţiei și ar fi comis infracțiunea ”trădare de patrie”. Mai mult decât atât, experții spun că Procuratura Generală ar trebui să se autosesizeze, pentru că această complexitate de evenimente și lucruri care au loc în Republica Moldova sunt foarte grave.

ROMAN MIHĂEȘ, analist politic: „Procuratura Generală este obligată să verifice aceste informații, să intenteze dosar penal, să-l audieze pe domnul Dodon și să ia o decizie de a trimite dosarul în unitatea judecătorească.”


VICTOR GURĂU, analist politic: „Oricare cetățean, asupra căruia cade suspiciunea de primire ilicită a banilor pentru activitatea politică sau altă activitale ilegală, trebuie de adus în fața justiției. Dacă vă amintiți, același lucru l-am spus și despre milionul pe care l-a primit Maia Sandu din mâinele lui Iurie Leancă, de la Soros.”

Întrebați dacă federalizarea prezintă pericol pentru țara noastră și dacă cei din blocul ”ACUM” ar susține acest proiect, dorit de Igor Dodon, experții ne-au spus:

ROMAN MIHĂEȘ, analist politic: „Într-un stat așa de mic cum este Republica Moldova nu se justifică o federalizare. Poate fi o doză de autonomie, dar nu federație că asta ar duce la conflicte permanente între centru și regiuni. Blocul ”ACUM”, a trădat alegătorii săi, ei au mers în campania electorală și au promis integrarea europeană, au promis că se vor lupta pentru propaganda Kremlinului în Republica Moldova, a spus că, Igor Dodon este trădător ei nu mai au șanse să treacă în Parlament și de asta se vor bate pe toate căile să rămână în acest Parlament cu socialiștii împreună cu orice preț.”


Ce ține de durabilitatea parteneriatul dintre PSRM și blocul ”ACUM”, analiștii susțin că nu este de lungă durată. Mai mult, ei spun că cele două formațiuni vor doar preluarea puterii și nicidecum rezolvarea problemelor oamenilor.

ROMAN MIHĂEȘ, analist politic: „Această alianță nu este de lungă durată. Eu cred că nu va ține mai mult de o lună de zile.”

VICTOR GURĂU, analist politic: „Ei au drept scop adoptarea unui pachet de legi numit de ei ”dezoligarhizare”, dar de alt fel, cetățeanul trebuie să înțeleagă că acest pachet de legi are menirea de preluare a instrumentelor și sistemului în folosul altei grupări decât grupările care se află acum la putere.”


Potrivit analiștilor, nici partenerii externi nu susțin și nu recunosc noul guvern ș i parlament format din PSRM și blocul ”ACUM”.

VICTOR GURĂU, analist politic: „Nimeni din actorii politici internaționali, cu excepția Rusiei, nu va avea tărie de caracter să recunoască un astfel de guvern, o astfel de struțo-cămilă politică.”


Precizăm că și Asociația Obștească „Credință Patriei” a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon, care se referă la „acțiuni de trădare de Patrie”.

Plângerea va fi examinată, însă până acum nu există informații care să fie comunicate public.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Briefing susținut de vicepreședintele Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber și Serghei Labliuc, candidatul la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc | LIVE