Știrea zilei

Analist politic: raportul Kroll – un document care satisface poftele politice | VIDEO

Senzațiile tari nu s-au produs și nici nu se vor produce. După cum au spus anterior mai mulți experți, au fost irosite în vânt fonduri bugetare considerabile pentru serviciile companiei americane de detectivi Kroll. Al doilea raport al companiei nu a dezvăluit nimic nou. Plin de erori și inexactități, seamănă mai degrabă cu o colecție de materiale publicistice, decât cu rezultatul unei investigații serioase și, prin urmare, nu poate avea  nicio forță juridică. De aceeași părere este analistul politic Victor Gurău.

„Raportul Kroll este un document de analiză și constatare cu uz comercial. El nu poate fi întrebuințat ca probă în dosare și el nu poate fi numit o probă juridică veridică pentru procurori. Ancheta propriu zisă, care se duce în baza analizei făcute de raportul Kroll și dovezile care sunt obținute de către instituțiile statului sunt dovezile de bază și stau la baza învinuirii și nicidecum raportul Kroll 1, Kroll 2. Noi putem vorbi despre un document care servește și satisface poftele politice, la   momentul actual. Și nicidecum nu ajută la constatarea și stabilirea adevărului,” a declarat analistul politic Victor Gurău.

Amintim că, în primăvara anului trecut, reprezentanții companiei cu renume mondial Quintel Intelligence declarau că, concluziile din rapoartele Kroll privind frauda bancara din Moldova sunt nefondate. Potrivit unui raport realizat de cunoscuta companie, datele oferite de Kroll nu conţin probe concrete, ci doar presupuneri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Renato Usatîi, după ce a fost dat în urmărire, din nou, în Rusia: „Dodon, eu știu că săptămâna trecută, l-ai sunat la Moscova pe Igor Ciaika și l-ai rugat ca Interpolul să se grăbească” | VIDEO

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a fost dat în urmărire, din nou, în Rusia, …