Știrea zilei

Amenzi de peste 200 de mii de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea regimului de carantină | VIDEO

Amenzi de peste 200 de mii de lei au aplicat oamenii legii pentru nerespectarea regimului de carantină. Printre cei care s-au ales cu pedepse se numără un club de noapte din capitală, care a organizat în weekend o petrecere, dar și mai mulți tineri care au făcut frigărui în fața unui bloc de locuit. Nu au scăpat de amenzi nici preoții care nu s-au conformat legislației.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, agentul economic a sfidat toate regulile impuse de autorități cu privire la starea de urgență. În club a fost organizat o petrecere la care au participat 11 persoane. În momentul în care oamenii legii au descins în local, acestea consumau băuturi alcoolice.

Pentru încălcarea regulilor, clubul va fi obligat să achite amendă între 50 și 75 de mii de lei. Potrivit informațiilor oferite postului nostru de televiziune de către consilierul pe comunicare al ministrului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, până acum au fost întocmite 156 de procese verbale. Este vorba despre nerespectarea regimului de carantină și a măsurilor de protecție, încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor, dar și pentru faptul că mai multe persoane și agenți economici nu s-au conformat restricțiilor. Potrivit legislației, persoanele care nu respectă restricțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență primesc amenzi de peste 22 de mii de lei.

Totodată, doi preoți din Sîngerei riscă să fie amendați, după ce au întreprins o „măsură moral-spirituală pentru a proteja localitatea” și au mers cu icoana Maicii Domnului prin oraș.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …