Știrea zilei

AMBUTEIAJE KILOMETRICE LA INTRAREA ÎN ORAȘ | VIDEO

Intrarea în Chișinău dinspre partea de sud a țării a fost astăzi blocată din cauza lucrărilor de reparație a drumurilor. Gropile de pe carosibil au îngreunat mult circulația transportului, iar la intrararea în oraș s-a format un ambuteiaj de kilometri. Aceleași blocaje de trafic s-ar putea forma și în orele serii.

În jurul orei 8 dimineața aici s-a format un ambuteiaj de circa 2 km. Chiar și după o oră și jumătate, circulația transportului continua să fie foarte și foarte lentă. Șoferii circulau cu viteză minimă, realizând mereu manevre, pentru a nu-și defecta șasiul.

„Acum 3 minute, mai nu s-a ciocnit o mașină cu mine, noroc că m-am oprit la timp. Uitați-vă ce trafic.  Totul se face fără cap. De câte ori am fost în Europa, în Federația Rusă, nu am văzut așa ceva. Acolo se face altfel decât la noi.”


Conducătorii auto sunt indignați de modul în care se repară drumurile în Chișinău. Au fost efectuate excavări pe toată lungimea drumului, dar aceste gropi mari așa și nu au fost acoperite cu asfalt.

„Trebuie să le repare normal, dar nu așa cum de regulă repară ei – doar cârpesc și gata.”

„Ne înecăm, ne înecăm, cu încetul ne înecăm. Mergem fix la fund. Nici un semnal rutier care să indice că au loc lucrări de reparație… Este un haos! Drumul este foarte prost. Noi plătim bani. Cine îi fură?”


Această „Skoda” pur și simplu s-a stricat. Mașina nu a mai putut rezista săriturilor constante prin gropile făcute de drumari și într-un final, s-a defectat.

„Am trecut printr-o gaură, mașina tocmai a sărit, apoi ceva a ieșit din funcțiune. Acum stăm și așteptăm. Acum cred că vom chema evacuatorul.”

VALERIU POIATĂ, primarul satului Sângera: „Lucrările se fac de către Direcția de Transport Chișinău. Astăzi, și eu am condus pe această stradă. Și eu am stat în trafic. Am sunat la direcție. Au săpat noaptea. Mă îndoiesc că vor mai lucra astăzi.”


Șoferii avertizează că seara, la ieșirea din Chișinău, va fi la fel de dificil de circulat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un moldovean a rămas fără un Porsche Cayenne de 100.000 euro

Un moldovean cu dublă cetățenie a rămas fără mașină, un Porsche Cayenne, în valoare de …