Știrea zilei

Ambasadorul SUA: Situația epidemiologică din Republica Moldova este îngrijorătoare

Situația epidemiologică privind noul tip de coronavirus din Republica Moldova este îngrijorătoare, susține ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan, scrie cotidianul.md

Oficialul opinează că rezolvarea crizei epidemiologice este bazată pe consolidarea democrației și odată cu rezolvarea acestei crize trebuie să se țină cont și de sănătatea democrației din țară.

Ambasadorul susține că cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare, însă își exprimă speranța că autoritățile vor face tot posibilul pentru a lua situația sub control.

„Multe țări se află într-o situație foarte grea din cauza răspândirii coronavirusului. Aici văd că conducerea țării încearcă să mențină un echilibru între combaterea coronavirusului și în același timp rezolvarea problemelor economice. Este foarte greu de găsit acest echilibru exact”, a precizat ambasadorul SUA în cadrul unei emisiuni televizate.

Întrebat cine se face responsabil de numărul mare al persoanelor infectate cu COVID, oficialul american precizează că atât autoritățile, cât și cetățenii sunt factori cheie în această criză.

Amintim că până astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate 16.613 cazuri de infectare cu COVID-19.

Până la ora actuală, 9.382 persoane au fost tratate de infecție şi 545 au decedat din cauza COVID-19.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Case și beciuri inundate. Ploaia din această noapte a făcut ravagii în mai multe localități din țară

Ploaia din noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, precum localitățile …