Știrea zilei

AMBASADORII UE AU CONVENIT ASUPRA PRELUNGIRII SANCŢIUNILOR ÎMPOTRIVA RUSIEI | VIDEO

Comisia Europeană ar urma să prelungească sancțiunile aplicate împotriva Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea până în anul 2020. Decizia ar fi fost luată de comun acord de către ambasadorii UE.

Comitetul Reprezentanților Permanenți al UE a aprobat „fără discuție” o prelungire de 12 luni a măsurilor restrictive împotriva Crimeii și Sevastopolului în cadrul politicii de nerecunoaștere a anexării peninsulei de către Federația Rusă, relatează TASS. Totodată, Comisia nu va pune subiectul în dezbatere, sancțiunile urmând să fie prelungite în mod automat, fără ca acest lucru să fie supus votului. Primele sancțiuni împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeii au fost aplicate de către UE în martie 2014.

Ulterior, s-au adăugat sancțiuni pentru conflictul din Donbas, dar și pentru incidentul din strâmtoarea Kerchб din 25 noiembrie 2018.


Sancțiunile prevăd interdicții asupra importului în UE a produselor care provin din Crimeea sau Sevastopol. De asemenea, sunt blocate proiectele de investiție în aceste regiuni, cât și prestarea serviciilor turistice – de exemplu, navele de croazieră europene nu pot intra în porturile peninsulei Crimeea, decât în situații de criză.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

SUA: Atac armat într-o biserică, în timpul unei nunți: Două persoane au fost rănite de gloanțe

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, …