Știrea zilei

Ambasada României în RM: Se menține interzicerea intrării în România, cu anumite excepţii

Ambasada României în Republica Moldova a comunicat vineri că se menține măsura interzicerii intrării în România a cetățenilor străini și apatrizilor, cu anumite excepții, transmite moldpres.

În urma unor solicitări de presă și a întrebărilor adresate de cetățeni ai Republicii Moldova cu privire la condițiile de intrare în România, Ambasada de la Chişinău comunică următoarele:

„Se menține măsura interzicerii intrării în România a cetățenilor străini și apatrizilor, cu următoarele excepții:  membri de familie ai cetățenilor români;  membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România; persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit legislației Uniunii Europene;  persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent, și anume cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, precum și transportatorii și alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare”, indică Ambasada României  în R. Moldova.

De asemenea, este permisă intrarea personalului diplomatic sau consular, personalului organizațiilor internaționale, personalului militar sau celui care poate asigura ajutor umanitar; persoanelor în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare; pasagerilor care călătoresc din motive imperative;  persoanelor care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României.

Potrivit misiunii diplomatice, persoanelor, care se încadrează în excepțiile prevăzute mai sus și intră în România, nu li se mai impune măsura izolării/ carantinei începând cu data de 2 iulie 2020 (suspendarea acestei măsuri este temporară, existând posibilitatea reintroducerii acesteia, în funcție de evoluțiile epidemiologice din România).

„Toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura izolării. Se recomandă ca tranzitul să se facă neîntrerupt, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens”, se spune în comunicatul citat.

Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale  cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și nepermiterea intrării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, șoferi: O stradă din centrul Capitalei a intrat în reparații

Strada Albișoara, pe tronsonul Iurie Gagarin – Ismail, a intrat în reparație pentru următoarele două …