Știrea zilei

Am putea primi coronavirus prin colete? Cei care aduc și primesc pachete din Italia nu respectă nicio măsură de protecţie | VIDEO

Moldovenii nu se tem de coronavirusul din colete. În pofida faptului că mai multe orașe din Italia au fost închise pentru carantină, conaționalii noștri din regiunile afectate expediază zilnic pachete cu de toate pentru cei de acasă. Cu toate acestea, şoferii, dar și cei care primesc pungile din peninsulă nu respectă nicio măsură de protecţie.

La Chișinău, în parcarea din preajma circului, microbuzele care aduc colete din Italia erau ticsite cu de toate. Oamenii chiar au făcut cozi aşteptând ca şoferul să le elibereze pachetele. Chiar dacă unele colete sunt transmise din mai multe regiuni ale Italiei afectate de coronavirus, moldovenii par să nu aibă nicio frică.

CAROLINA BEŢIVU, reporter: Nici șoferii și nici cei care vin să primească bunătățile de la cei dragi nu poartă mănuși de protecție. Asta chiar dacă, doctorii spun că virusul rezistă pe suprafețe până la 9 zile. Nădejdea este mai mult în Dumnezeu, spun oamenii cărora nu le este frică de îmbălnăvire. Din câte cunosc eu şi din câte am citit în internet, virusul este viu doar două ore în afara corpului uman.

Dacă copii au trimis, ce să fac? Poate nu s-a mai transmite nimic. Primeşte toată lumea, nu numai eu primesc.

Nu am venit nici cu mască deoarece, nu-mi este teamă. Nu ştiu dacă prin colete poate să se transmită acest virus. Poate nu va ajunge la noi aşa ceva.

Am încercat să vorbim şi cu şoferii care aduc coletele. Ei spun că nu poartă mănuşi şi măşti pentru că nu le este frică de vurusul ucigaş. Mai mult decât atât, unii din ei au declarat că nici nu cunosc de coronavirus.

Imunitatea dacă este scăzută nu ajută nici masca.  O sută de grame că masca oricum nu ajută. 

 – Vă văd fără mască. – Ştiu. – Nu vă este frică? – Nu. Noi avem usturoi.

Noi nu am auzit de virus, nu ştim. Ne scuzaţi, dar. Nu ştim noi de coronavirus.

Iar unii şoferi ne-au spus că se informează despre măsurile de protecţie din internet.

 Eaca mă uit în telefon cum să mă păzesc.

Nu mă duc eu după colete, vin băieţii şi le aduc, dar nu ştiu dacă o să se mai ducă înapoi. – De ce? – Din cauza virusului, le este în grijă. Să-l aducă la noi nu vor băieţii. Înainte se aduceau şi mai multe deoarece, nu era aşa strict, nu erau aşa multe controale la vamă, dar acum trebuie să stai mult timp până când se efectuează controale.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Italia a crescut aproape la 300. Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia şi Veneto, dar s-au înregistrat de asemenea cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …