Știrea zilei

„Am plătit scump”: Satul Bălceana, scos din carantină | VIDEO

Satul Bălceana, din raionul Hîncești, prima localitate afectată de COVID-19 în care a fost instituită izolarea totală, a ieșit din carantină. Decizia a fost luată de Comisia raională pentru Situații Excepționale, după ce în sat timp de 14 zile nu au fost înregistrate noi cazuri de îmbolnăvire. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de primarul localității Iurie Păsat. Acesta susține că locuitorii au învins epidemia de coronavirus pentru că au fost uniți și exemplari.

Contactat de postul nostru de televiziune, primarul satului Bălceana, Iurie Păsat și-a exprimat recunoștința față de locuitorii care au dat dovadă de înțelegere și față de cei care au ajutat primăria în momentele grele. Acesta a spus că regimul strict de izolare a fost eficient și consideră că poate fi un exemplu bun pentru toată țara pentru modul în care s-a descurcat localitatea în plină criză epidemiologică.

IURIE PĂSAT, primarul satului Bălceana, raionul Hîncești: „În continuare, cum este situația în întreaga țară așa va fi și la noi în localitate. De astăzi se permite locuitorilor să plece după medicamente sau după alte necesități, să părăsească localitatea. Persoanele care le avem sub supraveghere stau în carantină acasă, evită contactul cu alte persoane și păstrează distanța socială.”

Iurie Păsat a mai accentuat că localitatea a avut o încercare grea – o luptă în care au plătit un preț mare – un deces, 16 bolnavi și peste 1300 de persoane izolate. Potrivit lui, 4 oameni din localitate au fost deja tratați de COVID-19, iar alte 12 rămân internate.

Precizăm că, localitatea Bălceana a fost plasată în carantină începând cu data de 16 martie, a doua zi după alegerile parlamentare noi din raionul Hîncești, dupa ce o femeie, venită din Italia, infectată cu COVID-19 nu s-ar fi autoizolat timp de 14 zile și a infectat alți locuitori. Tot din Bălceana este originară și prima victimă a virusului Covid-19 care a decedat pe 18 martie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …