Știrea zilei

„Am decis să vă dau o șansă”. Zelenski nu a aprobat demisia premierului ucrainean

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a decis „să dea o șansă” premierului Alexei Goncharuk și guvernului său, dar să fie supus anumitor sarcini. Potrivit serviciului presei prezidențiale, Zelenski a spus acest lucru lui Goncharuk în cadrul unei reuniuni, răspunzând la o scrisoare de demisie prezentată de premier.

„Am decis să vă dau șansa dvs. și guvernului dvs. dacă decideți unele dintre lucrurile care astăzi sunt foarte importante și vizează societatea noastră”, a spus președintele, adresându-se lui Goncharuk. „Acum nu este momentul să subminăm statul din punct de vedere economic și politic”.

În special, guvernul ucrainean ar trebui să prezinte șefului statului un nou concept de salarii pentru șefii de ministere, departamente, companii de stat și adjuncții acestora, ținând cont de situația din țară.

„Ar trebui să fie un salariu normal. Înțelegem că aceștia sunt specialiști foarte serioși. Când dvs. și guvernul dvs. veți crește economia, va fi posibil să creșteți aceste salarii”, a subliniat președintele. Zelenski a menționat că acei miniștri care nu sunt de acord să lucreze pentru salariul propus de guvern vor trebui să-și ia la revedere.

De asemenea, el a pus înaintea premierului o serie de alte sarcini.

Menționăm că, înainte de a lua decizia de a demisiona, au apărut înregistrări audio de la o ședință la care a participat prim-ministrul în cauză, dar și ministra Finanțelor, Oksana Markarova, adjuncta Băncii Naționale a Ucrainei, Ecaterina Rojkova, adjuncta Oficiului președintelui Iulia Kovaliv și alți funcționari cunoscuți în țara vecină. În timpul discuției, în ajunul unei întrevederi cu președintele ucrainean pe întrebări economice, o voce care seamănă foarte mult cu cea a lui Goncearuk îl supranumește pe Zelenski „specialist în economie”, luând în derândere cunoștințele acestuia în domeniu.

realitatea.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …