Știrea zilei

Alte două cazuri suspecte de coronavirus în țară

La ședința Punctului Național Focal din această dimineață au apărut noi informații despre răspândirea virusului de tip nou și măsurile de securitate întreprinse de autorități.

Agenția Națională de Sănătate Publică anunță două cazuri suspecte de coronavirus. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței din această dimineață a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin coronavirus. Este vorba de doi adulți care au revenit din zonele de risc din Republica Italia. Pe parcursul zilei de astăzi cele două persoane vor fi supuse testului la laboratorul epidemiologic, scrie Sputnik.md.

În cadrul ședinței s-a decis organizarea unei întrevederi cu reprezentanții regiunii transnistrene în vederea consolidării capacităților de control a infecției COVID19. Astfel, se propune instruirea suplimentară a personalului medical, reactualizarea informațiilor și recomandărilor cu privire la măsurile de prevenire a importului și răspândirii cazurilor de infecție prin coronavirus de tip nou.

Ministerul Sănătății informează că în Republica Moldova, pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat nici un caz de infectare.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 44 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții respiratorii ale căilor respiratorii superioare, infecții respiratorii acute severe  și toxiinfecții alimentare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …