Știrea zilei

Alte 92 de persoane s-au infectat cu COVID-19 în Moldova. Coronavirus a mai făcut zece victime | VIDEO

Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este vorba  de cinci bărbați și cinci femei cu vârstele cuprinse între 55 și 92 de ani. Astfel, bilanțul deceselor se ridică la 595 de cazuri. Totodată, alte 92 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

După efectuarea a 557 de teste primare, Ministerul Sănătății anunță despre alte 92 de persoane confirmate la COVID-19. Din acest număr de îmbolnăviri, patru sunt lucrători medicali. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 17 mii 906 cazuri. Totodată, alte zece persoane au pierdut lupta cu virusul periculos, Potrivit informațiilor oficiale, toți acești pacienți sufereau și de alte boli cronice.

Totodată, un consilier municipal din Chișinău a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. Este vorba despre comunistul Nicolai Rusol. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de șeful interimar al Direcției Relații Publice a Primăriei, Vasile Chirilescu. Deși a relaxat aproape toate restricțiile, guvernarea a anunțat că medicii din țară sunt la capătul puterilor, iar sistemul de sănătate ar putea intra în colaps, din cauza numărului mare de
îmbolnăviri.

Între timp, primăria capitalei anunță că 5 grădinițe sunt în carantină, după ce câțiva educatori s-au infectat cu noul virus, asta deși instituțiile preșcolare rămân cu lacătul la ușă. Iar la mănăstirea Noul-Neamț din Chițcani au fost înregistrate 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul persoanelor care locuiesc permanent acolo. Așa-zisele autorități de la Tiraspol anunță că oamenii nu au simptome și sunt tratați la spitalul din Slobozia. Totodată, premierul a anunțat că numărul de cazuri este în scădere, dar pandemia nu va pleca rapid.

Săptămâna aceasta va avea loc ședința Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică la care se va decide ce facem după 15 iulie, când se finalizează starea de urgență în sănătate publică, a menționat Ion Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-08-05