Știrea zilei

Alte 11 persoane au pierdut lupta cu virusul periculos, încă 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Italia şi-a închis graniţele pentru cetățenii Republicii Moldova | VIDEO

Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care vin din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Despre asta anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene printr-un comunicat de presă. Și România nu primește moldoveni și vine cu noi precizări în acest sens. Între timp, Ministerul Sănătății anunță încă despre 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 11 decese provocate de virusul periculos.

Potrivit autorităților italiene, aceste 13 state sunt considerate locații cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu virusul COVID-19, motiv pentru care zborurile directe sau indirecte, dar și transportul terestru către aceste țări a fost suspendat. În context, reprezentanții Aeroportului Chișinău îndeamnă oamenii care au procurat bilete pentru această destinație, să ia legătura cu operatorul aerian, pentru mai multe detalii. Și România vine cu unele precizări. Intrarea pe teritoriul țării vecine străinilor și apatrizilor rămâne în continuare interzisă.

Astfel, moldovenii care nu dețin cetățenia română nu vor fi primiți peste Prut. Excepție fac persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, care au permis de ședere, transportatorii, militarii și diplomații. Între timp, în țară situația epidemiologică pare că nu se îmbunătățește.

Alte 11 persoane au pierdut lupta cu virusul periculos. Pe parcusul zilei de astăzi au fost înregistrate încă 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dinnumărul total 13 sunt lucrători medicali. Iar numărul infectărilor se ridică la aproape 19 mii de cazuri. 363 de pacienți sunt în stare gravă, iar 26 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Totodată, Comisia Electorală Centrală anunță despre instituirea unui regim special de lucru a instituției începând cu 13 iulie, după ce un angajat al instituției a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Activitatea instituției nu va fi suspendată, angajații, în mare parte, vor activa de la distanță.

Un alt focat de coronavirus este la Primăria Cahul. Instituția își suspendă temporar programul de lucru după ce au fost înregistrate câteva cazuri de infecție în rândul angajaților instituției. În total, la Cahul au fost înregistrate peste 700 de cazuri de infecție cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, șoferi: O stradă din centrul Capitalei a intrat în reparații

Strada Albișoara, pe tronsonul Iurie Gagarin – Ismail, a intrat în reparație pentru următoarele două …