Știrea zilei

Alocaţiile copiilor cu cetățenie română vor creşte

Secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, a declarat că din ianuarie 2020, alocaţiile copiilor vor creşte anual. Liberalul a fost cel care a iniţiat şi a reuşit să treacă de Parlament în februarie dublarea alocaţiilor pentru cei mici, informează Adevărul.ro.

„Am reuşit ! Încă o victorie pentru copiii României ! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă”, a anunţat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, după ce a trecut de Parlament proiectul de lege iniţiat de el.

„Mă bucur că am reuşit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulţumesc tuturor părinţilor şi copiilor pentru susţinere”, completat liberalul.

De numele lui Robert Sighiartău se leagă şi dublarea alocaţiilor pentru copii, schimbare legislativă care a avut loc în februarie. Atunci s-a reuşit majorarea alocaţiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii de peste 2 ani, iar cei sub această vârstă vor beneficia de o alocaţie de 300 de lei, nu de 200 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Primăria Chișinău are pierderi de 56,7 milioane de lei din cauza gestionării proaste a patrimoniului economic

Primarul capitalei, Ion Ceban a declarat că actuala componență a Primăriei și CMC-ului au o …