Știrea zilei

Algeria: 16 membri ai aceleiași familii, infectaţi cu coronavirus

Şaisprezece membri ai aceleiaşi familii din regiunea Blida, în apropiere de Alger, au fost infectaţi cu coronavirus în urma contactelor cu cetăţeni algerieni care locuiesc în Franţa, a anunţat joi ministrul algerian al sănătăţii, relatează AFP.

„Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 17, între care 16 membri ai aceeaşi familii”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general pentru prevenţie al Ministerului Sănătăţii, Djamel Fourar, citat de mass-media algeriene.

Ancheta epidemiologică a permis depistarea sursei contaminării la un algerian în vârstă de 83 de ani şi la fiica acestuia care locuiesc în Franţa şi care nu se numără printre aceste 16 cazuri. Bărbatul şi fiica sa şi-au vizitat familia în perioada 14-21 februarie la Blida, la 50 km sud de Alger, potrivit ministrului sănătăţii.

Ambii au fost confirmaţi pozitiv pentru coronavirus după revenirea în Franţa, pe 21 februarie, scrie presa română.

„Cele două persoane au venit să participe la o sărbătoare în Beni Merred, la circa zece kilometri de Blida”, a declarat pentru AFP un localnic.

În Algeria, primii doi membri ai familiei purtătoare de virus – o femeie de 53 de ani şi fiica ei de 24 de ani la care au rămas aceste două persoane – au fost depistaţi cu coronavirus pe 1 martie şi plasaţi în carantină.

A doua zi, două noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate la rude, apoi trei ziua următoare şi, în cele din urmă, nouă cazuri într-o singură zi, miercuri.

Cel de-al 17-lea caz – anunţat pe 25 februarie de ministrul Sănătăţii – este cel al unei femei din Italia, ajunse în Algeria pe 17 februarie, care a fost ţinută în „izolare” şi repatriată câteva zile mai târziu.

Algeria este ţara din Africa cea mai afectată de epidemie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Celebrul compozitor italian Ennio Morricone a murit. Anunțul familiei

Compozitorul italian Ennio Morricone, celebru pentru coloanele sonore a numeroase filme, a încetat din viaţă …