Știrea zilei

Slusari despre comportamentul lui Gațcan: „Merge și la viceu cu Furculiță. Probabil că a regretat de o sută de ori că a mers în politică, mai ales alături de Dodon” | VIDEO

„Gațcan merge și la tualetă cu Furculiță”. Despre faptul că deputatul socialist este permanent însoțit de președintele fracțiunii PSRM a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Moldova Zi de Zi”. Potrivit lui, de când a revenit în legislativ și și-a schimbat fotoliul, din sectorul doi, în sectorul unu alături de Corneliu Furculiță, Ștefan Gațcan are un comportament care stârnește milă. De cealaltă parte, Gațcan spune că este absolut independent în activitatea sa parlamentară.

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari spune că, de când a revenit în Parlament, deputatul socialist, Ștefan Gațca, este practic imposimil de abordat. Nimeni, dintre deputați, cu excepția socialiștilor, nu se poate, nu se poate apropia de Gațcan.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: „Dumnealui și la viceu merge cu domnul Furculiță și cu reprezentanții SPPS-ului. N-a pronunțat niciun cuvânt, am privit atent când a fost acel show în Parlament cu ruperea ușilor, cu altercațiile cu presa. Dumnealui, la un moment dat, și-a astupat urechile cu mâinile și chiar mi s-a făcut milă de el. Probabil că a regretat de o sută de ori că a mers în politică, mai ales alături de Dodon”.

Slusari spune că Gațcan nu are dreptul nici măcar la replică, întrucât, socialiștii răspund la întrebări în locul lui.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: „A stat ca un manechin toată această perioadă în Parlament. În
comisii, am înțeles că a mai spus câte ceva. Dar în plenul Parlamentului dânsul parcă e zombat, drogat”.

Contactat pentru o reacție, deputatul socialist, Ștefan Gațcan neagă acuzațiile.

ȘTEFAN GAȚCAN, deputat PSRM: „Eu nu am ce comenta la capitolul ăsta. Eu sunt absolut independent în hotătârile, deciziile mele și nu am ce comenta aberațiile unur deputați care sunt rupți din contextul societății, vieții ș.m.d”.

Vorbind despre presiunile din Parlament, Slusari a vorbit și despre cele făcute la adresa oponenților politici, întrucât, susține acesta, are telefonul interceptat.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: „Eu m-am convins că telefonul meu e ascultat. Nimic nu s-a schimbat din timpurile lui Plahotniuc. Aceleași metode, poate pe alocuri și mai rău. Și SIS-ul și CNA-ul, foarte multe organe s-au tranformat în „bâta politică” controlată strict de Dodon, deoarece el cunoaște că este ultimul și unicul element și pârghie prin care el poate câștiga alegerile prezidențiale. Celelate deja au decăzut. Asta e ultima speranță a lui „vojdiu ăsta nenorocit””.

În același context, deputatul Partidului Politic ȘOR, juristul Denis Ulanov a menționat că Igor Dodon a subminat instituțiile statului, inclusiv activitatea parlamentului, uzurpând astfel puterea în stat.

DENIS ULANOV, deputat, Partidului Politic ȘOR: „Parlamentul trebuie să joace un rol mai important decât cel de acum, când este subminat de președinte, care de fapt ar trebui, potrivit Constituției, să aibă un rol limitat. Uzurparea puterii care are loc astăzi ar trebui să fie obiectul controlului parlamentar și al activității SIS, dar nu invers”.

Contactat pentru o reacție la acuzațiile de mai sus, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la telefon. Anterior aceasta declara că nu comentează declarațiile opoziției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …