Știrea zilei

Alexandru Slusari a anunțat când va fi luată o decizie referitor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Situația cu inițierea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului se va clarifica marți, consideră vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit agenției Infotag, luni, în cadrul unui briefing, el a menționat că „textul documentului este deja gata, iar până la sfârșitul zilei de luni sunt așteptate ultimele propuneri în acest sens din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)”.

Potrivit lui Slusari, luni va avea loc ședința biroului politic al Platformei DA, la care „cel mai probabil va fi luată o decizie”, iar marți va avea loc semnarea în susținerea moțiunii.

„Dar Platforma DA are 11 mandate. Prin urmare, mizăm mult pe susținerea PAS. Din câte știu, conducerea PAS intenționează, de asemenea, să discute această chestiune luni”, a spus Slusari.

El a menționat că „uneori are impresia că numai Platforma DA este interesată de demisia actualului Guvern”.

În același timp, Slusari speră să inițieze moțiunea doar în baza semnăturilor Platformei DA și PAS (pentru aceasta este nevoie de un sfert de deputați, opoziția de dreapta are 26 de deputați).

„Timpul lucrează împotriva noastră. Au mai rămas maximum trei săptămâni până la încheierea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului. Dar nu putem exclude faptul că vor fi încercări de a încheia sesiunea chiar mai devreme. De aceea, fie avem o abordare serioasă (față de demiterea Guvernului – „I.”), fie cineva va trebui să-și asume responsabilitatea pentru menținerea Guvernului catastrofă, condus de Igor Dodon, care va putea organiza în liniște alegerile prezidențiale și parlamentare”, a spus deputatul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …