Știrea zilei

Alexandru Muravschi: Scopul Partidului Democrat este să revină la guvernare | VIDEO

Incertitudinea în care s-ar afla acum Partidului Democrat nu este deloc pe placul democraților, iar scopul lor este să revină la guvernare. De această părere este fostul ministru al Economiei Alexandru Muravschi, care crede că reprezentanții PDM își doresc prezența în mai multe ministere. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Moldova Zi de Zi”, difuzată de postul nostru de televiziune, unde în calitate de invitați au fost Alexandru Muravschi și economistul Veaceslav Ioniță.

În situația în care Partidul Democrat a susținut Guvernul Chicu, executiv propus de Partidul Socialiștilor și aprobat de șeful statului, Igor Dodon, în cel mai scurt timp, democrații ar urma să ceară mai multă putere de decizie, lucru care se va materializa prin ocuparea mai multor ministere, spune fostul ministru al Economiei Alexandru Muravschi.

ALEXANDRU MURAVSCHI, fostul ministru al Economiei: Nu știm care va fi atitudinea de mai departe a PDM, care a votat Guvernul dat, dar vedem declarațiile făcute deja, de câteva ori, de domnul Flip. Vedem că ei se gândesc la cât trebuie să stea în opoziție sau în afara puterii. Dacă ei au votat Guvernul, dacă acum, practic, o parte din PDM, în frunte cu Candu, au părăsit fracțiunea, a rămas nucleul PDM, pot pune deja problema PSRM-ului: noi suntem împreună, dați-ne și nouă locuri în Guvern.

Recent, Pavel Filip spunea că Partidului Democrat poate fi gata să intre la guvernare. Declarația a fost făcută în contextul în care, atât președintele Igor Dodon, cât și prim-ministrul Ion Chicu, vorbeau despre ineficiența unor miniștri și necesitatea remanierilor în Guvern. Totodată, deputații din grupul parlamentar „PRO MOLDOVA”, în frunte cu Andrian Candu, au menționat că PSRM și PDM ar negocia pe ascuns crearea unei coaliții și partajarea a patru dintre ministere. Iar președintele țării, Igor Dodon, declara oficial că o alianță între PSRM și PDM este posibilă și că ar putea dura până în 2023.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Proaspătul deputat PSRM Ștefan Gațcan a părăsit socialiștii și trece la ProMoldova

Proaspătul deputat PSRM, ales pe circumscripția Hâncești, Ștefan Gațcan, a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM …