Știrea zilei

Alexandru Jizdan: PDM monitorizează activitatea guvernului Chicu | VIDEO

Un „cabinet din umbră” creat în interiorul Partidului Democrat, format din foști miniștri, monitorizează activitatea Guvernului Chicu. Cel puțin, asta a declarat secretarul general al PDM, fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, invitat la emisiunea „Moldova Zi de Zi”, difuzată de postul nostru de televiziune. Democratul a mai punctat că formațiunea din care face parte nu a decis, deocamdată, dacă va susține o eventuală moțiune împotriva Guvernului Chicu despre care a anunțat recent PPDA.

Alexandru Jizdan spune că PDM și-a asumat responsabilitatea pentru activitatea Guvernului Chicu din momentul în care deputații democrați și-au dat votul pentru învestirea acestuia. Potrivit lui, membrii PDM monitorizează acțiunile actualului executiv.

ALEXANDRU JIZDAN, secretar general al PDM, deputat: În PDM există un așa numit „cabinet din umbră”, oameni care au activat cânda în funcții guvernamentale.În fracțiunea noastră avem oameni care monitorizează activitatea Guvernului, așa cum o fac eu. Ca fost ministru de Interne, monitorizez activitatea MAI, Nicolae Ciubuc, ca fost ministru al Agriculturii, monitorizează activitatea respectivă, domnul Vladimir Cebotari, fost ministr al Justiției, urmărește ce se face în ministerul Justiției.

Potrivit lui Jizdan, scopul monitorizării activității Guvernului este de a stabili nivelul de implementare a proiectelor demarate de Guvernul Filip, condiție pusă de democrați în schimbul votului în favoarea executivului condus de Chicu. În baza concluziilor făcute, PDM va decide dacă va susține sau nu o eventuală moțiuni de cenzură împotriva Guvernului.

ALEXANDRU JIZDAN, secretar general al PDM, deputat: Reieșind din ceea ce vedem noi, venim cu niște concluzii și, până la urmă, desigur, că vom aduna această informație la un loc și PDM va veni cu o poziție despre activitatea Guvernului. Dacă se va devia de la cele spuse, desigur, că noi vom veni și cu critici și dacă va fi nevoie, desigur vom analiza și moțiunile de cenzură.

Întrebat dacă este dispus sau nu Partidul Democrat să inițieze anumite discuții în vederea creării unei coaliții, Jizdan a dat de înțeles că democrații așteaptă să fie curtați.

ALEXANDRU JIZDAN, secretar general al PDM, deputat: Nu știu dacă PDM trebuie să depună azi efort. Noi suntem poziționați destul de bine astăzi. Dacă lumea vrea o coaliție, o discuție, o negociere, atunci să vină la PDM.

Deși formațiunea din care face parte încă nu a identificat un candidat la alegerile prezidențiale, Jizdan nu exclude însă că Pavel Filip ar fi potrivit pentru funcția de președinte.

ALEXANDRU JIZDAN, secretar general al PDM, deputat: Eu am lucrat în Guvernul Filip și cunosc capacitatea acestui om. Desigur că ușor ar putea conduce cu țara noastră, foarte echilibrat.

Totodată, Jizdan a negat speculațiile precum că Partidul Democrat ar fi divizat în două tabere. În data de 15 februarie, la ședința Consiliului Național au fost desemnați noii vicepreședinți ai formațiunii, iar Pavel Filip a rămas la conducerea partidului. Andrian Candu nu se regăsește în noua garnitură a formațiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …