Știrea zilei

Alexandr Stoianoglo: Procurorii „businessmani” trebuie sa-și caute de lucru în altă parte | VIDEO

„Businessmanii” nu-și au locul în Procuratură. Este mesajul pe care l-a transmis procurorul general, Alexandr Stoianoglo, tuturor celor care au participat astăzi la Adunarea Generală a procurorilor. Șeful Procuraturii a criticat activitatea acestora sugerându-le să se rupă definitiv de trecut și în niciun caz să nu cocheteze cu politicul.

Șeful Procuraturii Generale a scos în evidență un șir de probleme din sistem, afirmând că, după 12 ani de absență, la revenire a găsit o Procuratură ruptă de realitate. Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, una din prioritățile procurorilor ar trebuie să fie neimplicarea lor în activitatea agenților economici, motiv pentru care interzice show-urile cu mascați la întreprinderile private și arestarea oamenilor de afaceri, pentru abateri economice și financiare. Acesta a mai declarat că oamenilor de afaceri, pentru abateri economice și financiare. Acesta a mai declarat că intrigile și grupările nu își au locul în acest sistem. Referindu-se la lupta împotriva corupției, Stoianoglo spune că procuratura nu este locul unde poți face business.

ALEXANDR STOIANOGLO, Procuror General: Procurorii „businessmani” trebuie sa-și caute de lucru în altă parte.

Stoianoglo a mai accentuat faptul că procurorii, în niciun caz, nu trebuie să cocheteze cu politicienii.

ALEXANDRU STOIANOGLO: Nu căutați protecție politică și nu bateți pe la ușile birourilor „sus-puse ”. Vă declar franc că, în organele procuraturii nu vor mai fi numiri și avansări pe criterii politice.

Pe final de discurs, Alexandr Stoianoglo a amintit despre angajamentele politice, dosarele la comandă, arestările și interceptări ilegale prin care a trecut sistemul în ultimii ani. Acesta a declarat că procurorii trebuie să-și învețe lecțiile din trecut, astfel încât aceste greșeli să nu fie repetate, iar activitatea lor trebuie să se desfășoare în strică conformitate cu legea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …