Știrea zilei

Alexandr Stoianoglo: Beneficiarii fraudei bancare vor fi stabiliți numai prin dovezi dobândite legal | VIDEO

Beneficiarii fraudei bancare urmează a fi stabiliți în cadrul urmăririi penale și numai prin dovezi dobândite legal, susține procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Șeful Procuraturii Generale a mai spus că verificările efectuate la Procuratura Anticorupție și cea pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale au fost finalizate și nu exclude că după asta vor urma unele demisii.

ALEXANDR STOIANOGLO: „Transferul banilor pe contul cuiva nu înseamnă că acești oameni sunt beneficiari. Acestea sunt lucruri diferite. Beneficiarii pot fi stabiliți numai prin intermediul urmăririi penale și prin dovezi dobândite în mod legal.”

El s-a referit la raportul Kroll 2 în care au fost prezentate unele tranzacții bancare efectuate la băncile devalizate, Unibank, BEM și Banca Socială. Procurorul general a evitat însă să spună dacă a primit de la deputatul PPDA Alexandru Slusari, lista finală cu beneficiarii furtului, despre care legislatorul spunea anterior că există.

De asemenea, Stoianoglo a salutat decizia Statelor Unite de a impune sancțiuni împotriva fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc si a membrilor familiei lui. Pe de altă parte, șeful procuraturii generale a mai declarat că, verificările la Procuratura Anticorupție și PCCOCS s-au încheiat, iar rezultatele vor fi anunţate la sfârșitul săptămânii.

El nu exclude că vor urma demisii, însă nu a dat niciun nume. În același timp, Stoianoglo a refuzat să comenteze acuzațiile șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care l-a învinuit de reţinerea sa. Amintim că, verificările la cele două procuraturi au început în decembrie trecut.

Șefii instituțiilor au fost suspendați din funcție, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Viorel Morari a fost reținut pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Morari se declară nevinovat și victima unor răfuieli politice, iar reținerea sa ar fi fost făcută la indicația lui Igor Dodon. Șeful statului a respins acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pavel Verejanu: Reparația arterei importante pentru locuitorii din Orhei este în plină desfășurare | VIDEO

Reparația străzii Valeriu Cupcea din cartierul Lupoaica a municipiului Orhei este în plină desfășurare, iar …