Știrea zilei

Alertă meteo: Cod Galben de ploi cu fulgere și grindină în R. Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a transmis o avertizare de Cod Galben de ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie în toată țara. Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare astăzi, 30 iunie, ora 14:00, și este valabilă până la ora 23:00, transmite Știri.md.

Astfel, în perioada indicată, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (15-45 l/m²) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s (50-70km/h).

Reguli de securitate în timpul ploilor cu descărcări electrice:
– întrerupe orice activități în aerul liber;
– nu atinge cabluri rupte sau căzute la pământ;
– intră în încăpere, închide ușile și ferestrele;
– nu utiliza telefonul cu fir;
– deconectează toate aparatele electrice.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Știri.md amintește că Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe anumite sectoare din ţară, Cod Portocaliu de ieşire a apei în luncă.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Tauber a mers la Valea Morilor din Chișinău pentru a arăta cât de porcește se comportă Dodon cu orheienii

Deputata Partidului “ȘOR”, Marina Tauber a mers astăzi în parcul Valea Morilor din Chișinău pentru …