Știrea zilei

Alegeri la Hâncești: Câți alegători și-au exercitat dreptul de votpână la ora 14.00

Procesul de votare în CEU nr. 38, municipiul Hâncești, se desfășoară în regim normal. Până la ora 14.00, și-au exercitat dreptul la vot circa 9800 de alegători, sau circa 16 % din numărul celor incluși în listele electorale.

Localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot este Sarata Mereșeni, unde, la această oră, se atestă o rată de circa 25 la sută. Localitatea cu cea mai redusă prezenţă la vot este Lăpușna, unde s-au prezentat la urne 10 % dintre alegători. În localitatea Bălceana, din raionul Hâncești, au votat 228 alegători.

Pentru buna desfășurare a scrutinului de astăzi, 68 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției sunt antrenați în asigurarea ordinii și securității publice. Conform informațiilor operative de până la această oră, am fost informați că a fost înregistrat un caz, în satul Logănești, raionul Hâncești, legat de transportarea organizată a alegătorilor la secția de votare din localitate. Cazul a fost documentat și se află la examinare pentru stabilirea circumstanțelor.

Totodată, CEC atrage atenția asupra necesității respectării normelor legale în parte ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe Internet și pe afișele expuse anterior.

CEC a fost informată de Centrul de Sănătate Publică Hânceşti cu privire la situația epidemiologică în localitățile din circumscripția electorala uninominală nr. 38, mun. Hânceşti ca fiind una stabilă, cazuri noi de infecție COVID – 19 pe parcursul zilelor de 14-15 martie nu s-au înregistrat.

deschide.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO