Știrea zilei

Alegeri în circumscripția Hâncești: Câți oamenii au mers la urne până la ora 10.00

Locuitorii din 25 de localități ale raionului Hâncești sunt așteptați astăzi, 15 martie, la urne pentru a-și alege un deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38, scrie ziarulnational.md.

În listele electorale de bază sunt înscriși 61 560 de alegători, iar către ora 10.00 rata de participare la vot era de circa 6%.

Criticată pentru faptul că nu a amânat alegerile de la Hâncești în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19, Comisia Electorală Centrală susține că a solicitat opinia Consiliului Suprem de Securitate, Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și Comisiei Situații Excepționale a raionului Hâncești.

„În acest context, am fost informați despre faptul că măsurile impuse de către autorități nu se referă și la organizarea alegerilor, însă, impun autorităților publice întreprinderea tuturor măsurilor de prevenție necesare și posibile în vederea neadmiterii răspândirii epidemiei”, cităm din comunicatul CEC.

Menționăm că pentru mandatul de deputat ales în circumscripția nr.38 Hâncești candidează cinci concurenți – Ion Mereuță, Ștefan Gațcan, Olesea Stamate, Grigore Cobzac și Dorin Chirtoacă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” cere guvernării măsuri urgente pentru reintegrarea concetățenilor reveniți acasă

Partidul Politic „ȘOR” cere măsuri urgente pentru crearea condițiilor pentru cetățenii moldoveni care decid să …