Știrea zilei

Alegeri europarlamentare. Secțiile de vot unde vor putea vota moldovenii cu cetățenie română | VIDEO

36 de secţii de votare vor fi deschise în Republica Moldova, pentru alegerile europarlamentare din România, care vor avea loc pe 26 mai. Anunţul a fost făcut de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei conferinţe de presă.

Referitor la numărul de cetățeni români din Republica Moldova, acest a dat asigurări că „este suficient de înalt”, doar că Ministerul de Externe al României nu deține această cifră.

Potrivit ambasadorului român Daniel Ioniță, pentru a-şi exercita dreptul de vot, cetăţenii români trebuie să deţină un act de identitate românesc valabil, este vorba de cetățenii care au vârsta de 18 ani împliniți, până în ziua de referință inclusiv.

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României la Chișinău: „Fac un apel, prin intermediul dumneavoastră, către toţi alegătorii, să se asigure că deţin documente de identitate valabile sau, în caz contrar, să facă de urgenţă demersurile necesare fie pentru înlocuirea, fie pentru preschimbarea acestor documente înainte de data scrutinului. În ziua votului misiunile noastre diplomatice nu vor elibera documente”.

În acest an va fi o secţie de votare şi în Durleşti. Centre de votare vor fi deschise la Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căuşeni, Anenii Noi, Bardar şi Călăraşi, Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Giurgiuleşti, Bălţi, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Soroca, Telenesti şi Ungheni.

În Chişinău, secţii de vot vor fi deschise în următoarele locaţii:

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României la Chișinău: „La Ambasada României, la Consulatul Ambasadei României, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, la Direcţia Î.S „Calea Ferată din Moldova”, la liceul „Gheorghe Asachi”, la USM şi liceul „Spiru Haret”.”

Potrivit oficialului, la alegerile europarlamentare pentru membrii din România, cetăţenii români cu drept de vot pot alege 32 de deputaţi. Aceștia sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile prezentei legi, pe un termen de 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …