Știrea zilei

Alegeri 2019: au fost tipărite peste 7.800.000 de buletine de vot

Toate cele 1 969 de secții de votare organizate pentru alegerile locale generale au fost deschise către ora 07.00. Către ora 08.30, prezența la vot a fost de peste 53 de mii de votanți, fiind vorba de aproape 2% din numărul alegătorilor înscriși pe liste.

Într-un briefing de presă, Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale, a amintit că pentru funcția de primar candidează 3 761 de persoane, iar pentru cele 11 580 de mandate de consilier candidează 50 410 de persoane. Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00. Primele rezultate preliminare urmează să fie prezentate către ora 22.00.

Pentru alegerile locale, au fost tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, dintre care 6,1milioane în limba română.

Alegătorii pot vota cu buletinul de identitate, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința titularului pe teritoriul secției de votare, sau alte acte, cum ar fi buletinul de identitate provizoriu, cu mențiunea privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titularului, legitimația de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).

Pe pagina electronică a Comisiei Electorale Centrale poate fi monitorizată prezența la vot în regim online.

Pe parcursul zile de astăzi, agitația electorală este strict interzisă. Nu se permite desfășurarea sau reflectarea activităților sau materialelor cu tentă de agitație electorală și nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

ipn.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea …