Știrea zilei

Alegerea procurorului general continuă să fie mărul discordiei între PSRM-ACUM | VIDEO

Alegerea procurorului general continuă să fie mărul discordiei între PSRM-ACUM. Premierul Maia Sandu nu a renunțat la ideea unui procuror-șef european sau a unui moldovean stabilit peste hotare. Și ministrul de Interne Andrei Năstase insistă pe un acuzator străin, cerându-i președintelui Igor Dodon să acorde cetățenia Republicii Moldova unui potențial candidat. Deocamdată, șeful statului nu a comentat aceste solicitări, anterior el declarându-se categoric împotriva unui procuror din afară.

Maia Sandu așteaptă ca la concursul pentru selectarea șefului Procuraturii Generale, care ar urma să fie ales până la sfârșitul lunii octombrie, să se înscrie și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare. Astfel, premierul vrea ca procurori moldoveni din SUA sau România să demisioneze și să vină să lucreze în țară.

Nu știu dacă acești oameni vor candida, dar vrem să-i încurajăm să candideze ca să avem o alegere mai mare și să putem să alegem pe cineva potrivit, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate. Și colegul său de alianță, Andrei Năstase insistă pe ideea de a numi un procuror-șef european.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Oficial.md că îi va solicita lui Igor Dodon să acorde cetățenie moldovenească unui potențial candidat european. Numirea procurorului general este mărul discordiei în Alianța ACUM-PSRM. Acest lucru a fost confirmat de către Igor Dodon, el declarând că socialiștii au alte viziuni asupra persoanei, dar și modului în care urmează a fi ales noul procuror general al țării.

Liderul neformal al socialiștilor, insistă ca acesta să fie din Moldova.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului are telefonul închis, iar Igor Dodon este plecat într-o vizită la Moscova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministrul Aureliu Ciocoi rămâne în funcție | VIDEO Update

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, rămâne în funcție. Moțiunea simplă depusă de PAS și PPDA …