28 martie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Alegătorii pot solicita urne de vot mobile în ziua alegerilor

Cetăţenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot în ziua alegerilor pot solicita urna mobilă, pentru a-şi putea exercita dreptul la vot. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15:00, dacă se prezintă şi certificatul medical.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilităţi de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

În ziua alegrilor, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare desemnează, cel puţin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze. Votarea la locul aflării poate fi solicitată doar în raza secţiei de votare unde îşi are înregistrarea la domiciliu/reşedinţă alegătorul.

noi.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Chicu: Către data de 10 aprilie putem atinge cifra de 2000 persoane infectate cu COVID-19

Către data de 10 aprilie am putea atinge cifra de 2000 persoane infectate cu COVID-19. …