Știrea zilei

Alegătorii din Sângera, derutați din cauza numărului de buletine de vot | VIDEO

Alegătorii din Sângera au avut un număr mai mare de buletine de vot, iar din această cauză, ne-au spus ei, au fost ”derutați și cam confuzi”. De ce oamenii din Sîngera au primit tocmai câte 5 buletine aflați din reportaj.

Alegătorii din Sîngera au primit astăzi câte 5 buletine de vot. Ei trebuiau să aleagă consilierii municipali și primarii atât din Sîngera cât și din Chișinău. La fel, ei mai trebuiau să-și dea votul pentru un deputat în parlament, din circumscripția lor. Cetățenii s-au plâns de lungimea buletinelor.

Nu chiar îmi era greu, dar mă încurcam cu dânsele. Nu știam care și cum.

Foarte complicat, da. Mai ales pentru sat – socot că prea multe buletine, într-adevăr.

 Tare greu, extraordinar, tocm ai amețeam.

Greu. Foarte greu. Lungi, mari. 

Președintele secției de votare, Mihail Capațina, a menționat că în ciuda instrucțiunilor preliminare oferite cetățenilor, din cauza numărului mare de buletine de vot, s-a format rând în apropierea cabinelor. Acest lucru a îngreunat procesul de votare.

I se eliberează 5 buletine. El se duce în cabină și stă 3-4-5 minute, rândul se mărește când vine multă lume – este un pic de timp pierdut, a declarat MIHAIL CĂPĂȚAN – președinte secție de votare, Sângera.

În ciuda dificultăților minore din timpul procesului electoral, cetățenii au remarcat importanța acestor alegeri atât pentru municipiul Chișinău, cât și pentru Sîngera. Reamintim că astăzi, împreună cu alegerile locale generale, s-au ales 4 deputați în Parlament din partea a 4 circumscripții uninominale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Unirea” necesară între PAS și PPDA împotriva lui Igor Dodon: Năstase propune candidații pentru funcţia viitorului șef al Executivului | VIDEO

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, …