Știrea zilei

Alegătorii din Hâncești, îndemnați să verifice corectitudinea listelor electorale

CEC reamintește că până pe data de 14 martie, inclusiv, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei cec.md sau pe pagina verifica.cec.md.

În baza informației din Registrul de Stat al Alegătorilor, lista electorală de bază include toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare. Pentru cele 44 de secții de votare constituite, numărul de alegători cu drept de vot incluși în liste este de 61.571.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fundația “Miron Șor” s-a implicat activ în lupta pentru prevenirea COVID-19 la Mălăiești: Filtru de dezinfectare și dezinfectați pentru localnici | VIDEO

Grație Fundației de caritate „Miron Șor”, fiecare gospodărie din satul Mălăiești va primi din partea …