1 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Agenția pentru Protecția Consumatorilor explică cum să alegem cadourile

Sărbătorile de Iarnă sunt încărcate de magie, iar părinții caută să îi bucure pe cei mici cu cadouri interesante, dar de multe ori, părinții nu pun atât de mare accent și pe utilitatea cadoului.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a venit cu un șir de recomandări utile pentru adulții care sunt în căutarea unui cadou pentru cei mici, transmite Știri.md.

Aşadar, când procuraţi o jucărie, asiguraţi-vă că ea nu va pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa copiilor.

Citiţi cu atenţie toate etichetele şi instrucţiunile jucăriilor pe care intenţionaţi să le procuraţi sau pe care le-aţi procurat sau vi le-a dăruit cineva. Urmăriţi toate instrucţiunile şi avertismentele legate de modul de folosire a jucăriilor şi faceţi instrucţiunile necesare copiilor.

La procurarea jucăriilor pentru copii mici sub vârsta de 3 ani aveţi grijă ca toate părţile jucăriei să fie mai mari decât gura copilului, pentru a nu fi înghiţite.

La vârsta preşcolară, cea de grădiniţă, copiii sunt fericiți să-și petreacă timpul construind turnuri și castele uriașe.

E recomandabil să vă asiguraţi că gradul de complexitate a jocului este în concordanță cu vârsta. Recomandabil este să evitaţi acel gând că va creşte și se va juca mai târziu.

„Cunoscând această normalitate, e binevenit un cadou sub formă de mini-bucătărie, o trusă medicală, un cărucior, haine pentru păpuși, un mic fier de călcat, un aspirator etc. Aceste jucării ajută enorm la eliberarea emoţională a copilului, însă ideal este să vă alăturați micii lor aventuri și să petreceți mai mult timp cu ei”, spun specialiștii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Procuratura Anticorupție nu va cerceta penal pretinsa cumpărare a funcției de procuror general

Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale pe faptul informațiilor și declarațiilor apărute în presă …