Știrea zilei

Aeroportul rămâne la „Avia Invest” chiar dacă Guvernul a anulat concesionarea | VIDEO

Aeroportul Internațional Chișinău rămâne în gestiunea companiei „Avia Invest”, chiar și după ce Guvernul a abrogat 4 hotărâri privind concesionarea aerogării. Precizările au fost făcute de premierul Maia Sandu, care a declarat, după ședința cabinetului de miniștri, că hotărârea nu este una retroactivă și nu va avea efect asupra gestionarului actual al  Aeroportului.  

Maia Sandu spune că Ministerul Justiției lucrează la dosarul în baza căruia va merge în zilele următoare în instanță, pentru a anula concesionarea aerogării. Între timp, contractul de  concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău rămâne în vigoare.

MAIA SANDU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Este o modalitate prin care aducem în concordanță cadrul legal cu decizia Curții Constituționale și vine în contextul acțiunilor pe care o să le luăm în  continuare.”

Guvernul Sandu a abrogat patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Este vorba de Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor aeroportului și a condițiilor concesionării acestora. Ultima Hotărâre ține de aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a  concesionarului activelor Aeroportul Internaţional Chişinău.

De asemenea, a fost abrogată și hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării  activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora.

Reprezentanții Serviciului de presă al companiei „Avia Invest” ne-au comunicat că vor veni cu o reacție la acest subiect, imediat ce vor lua act de conținutul deciziilor în acest sens, luate de  Guvern.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Soroca: O femeie a murit după ce casa i-a luat foc

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …