Știrea zilei

Aeroportul Internațional Chișinău dezminte informațiile potrivit cărora s-ar efectua zboruri regulate | VIDEO

Începând cu data de 17 martie, toate zborurile regulate de pasageri și charter au fost suspendate. Precizarea este făcută de administrația Aeroportului Internațional Chișinău, după ce în presă au apărut mai multe informații precum că unele companii aeriene ar fi operat zboruri încălcând astfel hotărârea emisă de Comisia pentru Situații Excepționale.

Printr-un comunicat de presă, Aeroportul Internațional Chișinău precizează că pentru a preveni răspândirea coronavirusului, toate zborurile au fost anulate. Compania precizează că au fost suspendate toate cursele, inclusiv cele operate la solicitarea agențiilor de turism. De asemenea, în comunicat se mai spune că deciziile luate nu pot interzice efectuarea unor zboruri private care ar permite autorităților din Moldova, dar și ale altor state, de a evacua cetățenii rămași blocați în zonele afectate de noul coronavirus.

Aeroportul mai precizează că zborurile pentru transportarea mărfurilor nu au fost suspendate. Avia Invest, companie care administrează Aeroportul Chișinău, își continuă activitatea în conformitate cu deciziile autorităților, se mai menționează în comunicat.

Amintim că, la începutul săptămânii, autoritățile au decis ca toate zborurile către țările Uniunii Europene, dar și către statele CSI să fie anulate, ca urmare a agravării situației privind coronavirusul. De asemenea, România și Ucraina au anunțat că își închid treptat frontierele terestre cu țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un nou sistem informaţional de comunicare la aeroport

În timpul pandemiei, precum și în condițiile unei presiuni fără precedent din partea autorităților, Avia …