22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Acte false depistate la punctele de trecere a frontierei din vestul țării

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest au identificat la controlul trecerii frontierei de stat, acte cu semne vădite de falsificare. Documentați sunt doi conaționali, care aveau intenția de a părăsi Republica Moldova.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Sculeni, unde la linia de control s-a apropiat un automobil de model Ford Transit cu numere de înmatriculare moldovenești. În autovehiculul menționat se afla ca pasager un moldovean, în vârstă de 43 de ani, care la solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta actele la control, acesta a manifestat un comportament agitat.

Astfel, printre documentele oferite pentru autorizarea trecerii se afla și permisul de conducere pe numele persoanei, cu premise rezonabile de falsificare. Audiat, bărbatul nu a dorit să comunice detalii.

Un alt incident asemănător a fost consemnat pe sensul de ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni. În timpul controlului de frontieră s-a observat indici de falsificare asupra cărții de identitate românești, prezentată de către un conațional, în vârstă de 29 de ani care se deplasa cu un automobil de model Mercedes Sprinter.

Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat lipsa elementelor de protecție, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei. Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat actul contra sumei de 100 de euro, prin intermediul unui necunoscut.

În ambele cazuri, pe faptul deținerii actelor oficiale false, polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …