Știrea zilei

Același acord cu FMI, alte declarații ale lui Dodon | VIDEO

Azi laie, mâine bălaie. După ce a criticat de nenumărate ori fostele guvernări că bagă țara în datorii și împrumută bani din afară, iată că au ajuns timpurile când Igor Dodon gândește altfel. Acum, el se declară mulţumit și chiar salută de faptul că Guvernul a luat cu împrumut milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional.

Asta, după ce, cu doar câțiva ani în urmă, când conducea Partidul Socialiștilor, Dodon, promova o politică îndreptată împotriva împrumuturilor de la FMI, declarând că ele ar îngropa țara și mai mult în datorii.

Șeful statului salută continuarea programului cu FMI și deblocarea asistenței financiare externe. Pe pagina sa de facebook el scrie că:

„Eforturile actualei guvernări vor fi focusate pe continuarea acțiunilor în această direcție, astfel încât suportul partenerilor noștri externi să contribuie efectiv la creșterea nivelului de viață al cetățenilor țării.”

Declarațiile actuale a lui Dodon se bat cap în cap cu cele făcute pe când el era președintele Partidului Socialiștilor, inclusiv în campania prezidențială din 2016. Igor Dodon declara atunci că semnarea unui Memorandum cu Fondul Monetar Internațional, nu a avut niciodată un impact pozitiv asupra țărilor care îl semnează, acesta rezumându-se doar la înrăutățirea nivelului de trai al cetățenilor.

IGOR DODON, ex-președintele PSRM:

„Acordul cu FMI ar însemna o sursă de credite şi granturi pentru guvernarea oligarhică, ca să se menţină la putere o perioadă de timp, dar nu o soluţie pentru cetăţeni”. În general, țara nu are nevoie de un acord cu FMI”, sublinia liderul de atunci al socialiștilor.

Tot în acea perioadă, actualul deputat socialist Vladimir Golovatiuc acuza că, semnând acordul cu FMI, Guvernul Filip ar împinge Moldova tot mai mult în datorii istorice.

VLADIMIR GOLOVATIUC, deputat PSRM:

„Actualul Executiv împinge din ce în ce mai mult Moldova pe făgașul creditelor, fără să se gândească cine va trebui, în cele din urmă, să returneze datoriile și dobânzile acumulate. Dacă politica financiară și economică din statul nostru nu se va schimba, consecințele vor fi mai mult decât critice”, declara socialistul acum câțiva ani.

La doar o lună de la instalarea noii guvernări PSRM-ACUM, liderul informal al socialiștilor, șeful statului Igor Dodon, declară ferm că deja Republica Moldova are un progres semnificativ în colaborarea cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv cu Fondul Internațional Monetar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Case și beciuri inundate. Ploaia din această noapte a făcut ravagii în mai multe localități din țară

Ploaia din noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, precum localitățile …