Știrea zilei

Abhazia: Sute de protestatari cer demisia Președintelui și a Ministrului de Interne | VIDEO

Circa 500 de protestatari au luat cu asalt clădirea președenției din regiunea separatistă Abhazia. Potrivt Ria Novosti, aceștia au spart ușa și geamurile și au acaparat imobilul. Manifestanții cer demisia președintelui Raul Hadjimba și a ministrului de Interne, Garri Arșab.

Acțiunea de protest a generat cu asaltul clădirii președenției. Potrivit informațiilor preliminare, în urma altercațiilor cu forțele de ordine, câteva persoane au fost transportate la spital, însă ministerul sănătății din regiune nu a confirmat informația.

Unul dintre protestatari a declarat că oamenii își manifestă nemulțumirea față de inacțiunile autorităților în elucidarea unei crime, produse recent. Atunci, în preajma unui restaurant din centrul capitalei Abhaziei, orașul Suhumi, în urma unui schimb de focuri au fost uciși trei oameni. Suspect de comiterea crimei este o fostă gardă de corp a președintelui.


Menționăm că, în 2019, în Abhazia au avut loc alegeri prezidențiale. Actualul președinte, Raul Hadjimba, a acumulat mai mult de 47 la sută din sufragii, iar oponentul său, Alhas Kviținea, puțin peste 46%. Ultimul a cerut Curți Constituționale să declare alegerile nevalabile, dar a primit refuz. Două partide de opoziție au chemat oamenii în stradă pentru a cere alegeri anticipate.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O altă pacientă ar fi fost arsă la Spitalul Floreasca, anunță ministrul Sănătății din România

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat că un alt pacient ar fi fost ars în …