Știrea zilei

A fost publicată a doua filmare, care arată că avionul ucrainean este lovit de două rachete | VIDEO

O nouă înregistrare video legată de catastrofa aeriană, care s-a produs în Iran în data de 8 ianuarie, a fost difuzată de către cotidianul american The New York Times. În înregistrare se vede clar că avionul companiei aeriene din Ucraina a fost doborât de două rachete.

Cotidianul The New York Times a verificat repetat imaginile surprinse de către un sistem de monitorizare, unde s-a observat pentru prima dată că două rachete au doborât avionul companiei ”Ukraine International Airlines”. Potrivit informațiilor, rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la o distanță de 13 kilometri de avion. După impactul cu prima rachetă, la doar 23 de secunde a urmat și a doua lovitură. Piloții au încercat să revină pe aeroport, dar aeronava a explodat și s-a prăbușit în zona Khalaj Abad, situată în apropiere de Teheran.

Chiar dacă autoritățile Iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greșeală, ei totuși declarat că la originea tragediei unde au decedat 176 de persoane, stau acțiunile Statelor Unite ale Americii. Totodată, în presă au apărut și alte imagini video cu tragedia aviatică, realizate de către amatori, iar o persoană care a postat online săptămâna trecută imagini cu momentul impactului a fost arestată de către Gardienii Revoluției, transmite Reuters.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alegeri valabile în Belarus: Rata de participare – peste 50 la sută

Președintele Comisiei Electorale Centrale din Belarus anunță că alegerile prezidențiale pot fi considerate valabile – …