Știrea zilei

Cauza prăbușirii avionului cu pasageri în Iran

Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prăbuşit miercuri dimineaţă în apropierea aeroportului din Teheran, a anunţat postul public de radio iranian, citat de Reuters, anunță Agerpres.  Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor a anunțat cauza prăbușirii avionului din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare.

În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit, a adăugat Biniaz, conform agenției de știri iraniene de stat IRNA, scrie digi24.ro.

De asemenea, autoritatea iraniană a aviaţiei civile a anunţat miercuri că nu le va preda americanilor cele două cutii negre ale avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, care s-a prăbuşit miercuri noaptea după decolarea de pe aeroportul din Teheran, relatează Agerpres.

”Nu le vom da cutiile negre constructorului (Boeing) şi americanilor”, a declarat şeful Organizaţiei iraniene a aviaţiei civile, Ali Abedzadeh, citat de agenţia Mehr.

Nu există supraviețuitori

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737-800 prăbuşit în Iran au decedat.

Consiliul de Securitate Naţională al Ucrainei a anunţat că 11 cetăţeni ucraineni, dintre care nouă membri ai echipajului, au murit în acest accident.

Acesta este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.

Curse aeriene suspendate

Compania aeriană a anunţat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către Teheran pe termen nedefinit şi a anunţat că va face tot posibilul pentru elucidarea circumstanţelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

Ukraine International Airlines

Fondată în 1992 după destrămarea Uniunii Sovietice, UIA operează zboruri interne şi internaţionale şi are o flotă de 42 de aeronave formată din diverse modele Boeing, printre care 737-800 şi 737-900. De asemenea, UIA are în portofoliu şi compania Embraer.

UIA este în proces de modernizare a flotei sale, comandând trei avioane Boeing 737 MAX care încă nu au fost livrate de producătorul american din cauza temerilor privind siguranţa acestui model.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Preşedintele libanez a anunțat costul pagubelor cauzate de explozia devastatoare din Beirut

Costul pagubelor cauzate de explozia devastatoare produsă săptămâna trecută în portul din Beirut depăşeşte 15 …