Știrea zilei

A doua localitate din raionul Hîncești, în carantină. Familia unui asistent medical, infectată cu COVID-19 | VIDEO

A doua localitate din raionul Hîncești a intrat în carantină. După ce ieri autoritățile locale au instituit izolare preventivă în satul Bălceana, astăzi o decizie similară a fost luată și în satul Sofia. S-a întâmplat după ce un asistent medical, soția și fiul acestuia au fost testați pozitiv la coronavirus, iar mai multe persoane, care au interacționat cu membrii familiei, se află sub monitorizare.

Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Hîncești, după ce în localitate au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul periculos. Potrivit informațiilor oferite de primarul din localitate, asistentul medical infectat de COVID-19 activează în satul Bălceana, plasat luni în carantină. Potrivit lui, satul Sofia este monitorizat pentru ca cetățenii să nu încalce regimul de carantină.

ION MÎRZA, primarul satului Sofia, Hîncești: „Au fost și au dus informații în scris și avertizări ca fiecare să stea acasă. Fără necesitate nu ies. Care au necesitate de produse alimentare stau în rând câte unul afară, la distanță. Nu se apropie unul de altul. La poștă tot așa.”

Edilul a mai precizat că persoanele infectate nu au participat duminică la alegeri, fiind internate deja în spital. Satul are peste 1400 de locuitori.

Amintim că luni, la o zi de la alegerile parlamentare noi organizate în circumscripția 38 din Hîncești, satul Bălceana, din același raion, a fost pus în carantină. Asta după ce trei persoane au fost depistate pozitiv cu infecție COVID-19. Primarul din Bălceana a declarat că cei peste 1800 de locuitori vor sta în carantină până la sfârșitul lunii, iar instituțiile din sat și-au sistat activitatea. Au rămas deschise doar punctul medical, Oficiul Poștal și magazinele alimentare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Aeroportul Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă | VIDEO

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea …