Știrea zilei

A crescut numărul morţilor după explozia de la uzina chimică din Spania

Cel puțin trei persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite în urma exploziei produse marți la o uzină chimică din nord-estul Spaniei, au anunțat autoritățile locale, citate de site-ul agenției de presă Dpa, scrie digi24.ro.

Un bărbat, internat într-un spital din Barcelona, a decedat miercuri în urma rănilor suferite în urma exploziei, iar tot în aceeași zi a fost descoperit trupul neînsuflețit al unui angajat dat dispărut.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor catalane de urgență, incendiul a fost stins, iar cei mai mulți dintre răniți au suferit arsuri.

O explozie puternică a avut loc marţi seară la o uzină chimică situată în apropierea orăşelului spaniol Tarragona, deflagraţia generând un incendiu de amploare, informează cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE.

Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului.

Autoritățile au precizat că nu au fost eliberate substanțe toxice, însă a fost emisă o alertă. Deocamdată nu se cunoaște cauza exploziei.

Între timp, au apărut imagini cu momentul deflagrației:

Uzina aparţine companiei Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucrează oxid de etilenă, o substanţă folosită pentru fabricarea polimerilor, având capacitatea de a produce 140.000 tone pe an.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Beirut fierbe de proteste antiguvernamentale | VIDEO

157 de morți și 5000 de răniți, zeci de persoane dispărute şi sute de mii …